sg
Publicerad
Skrivet av : 
sunna
Kategori
Nyheter

Träffa Sunna under Almedalsveckan 2024

Under Almedalsveckan 2024 kommer ett gäng från oss på Sunna att vara på plats i Visby för att diskutera (sol)energi och vad som krävs för att vi tillsammans ska kunna accelerera den gröna omställningen. De kan dessutom berätta allt om att slå upp tält på klipphäll och var du hittar den bästa skidåkningen och cykelstigarna i Åre.


Under året som gått har vi byggt Sveriges första storskaliga solcellspark på skogsmark och kunnat stoltsera med flertalet rekordsnabba bifall från Länsstyrelserna. Under april tilldelades vi Solenergipriset för Årets anläggning för vår pilotanläggning Lilla Norrskenet i Luleå, där vi testar vertikala paneler i snöiga förhållanden.

De största hindren vi ser framför oss just nu är långa väntetider för besked om inkoppling till elnät och hur vi i väntan på utbyggnad av nätinfrastruktur kan jobba med villkorade avtal. 

Hör av dig via LinkedIn eller email om du vill ses för kaffe och glass i solen, och om du vill komplettera din paneldiskussion med mer solkompetens.

På plats från oss på Sunna är Marcus Qviberg VD, Johan Paradis CTO, Filippa Larsson affärsutvecklare, Disa Ekholm systemutvecklare och Sara Öberg, projektledare.

Följ oss