sg
Publicerad
Skrivet av : 
sunna
Kategori
Nyheter

Sunna stärker upp huvudkontoret i Åre med tre nyanställda

Under hösten har Sunna anställt tre nya talanger för att stärka upp sitt team på huvudkontoret i Åre.


Under hösten har Sunna anställt tre nya talanger för att stärka upp sitt team på huvudkontoret i Åre. Det senaste tillskottet Sandra Tenggren är precis inne på sin första vecka som jurist och hållbarhetsexpert. Hon gör Sunnas VD Marcus Qviberg sällskap i Åre på huvudkontoret, där även Sunnas affärsutvecklare Gustaf Sundbüe och Gabriella Edebo i egenskap av trainee arbetar sedan augusti.

“Det är otroligt häftigt att få vara med på en sån här tillväxtresa och att få kollegor på plats på vårt huvudkontor i Åre gör att vi tar stora steg framåt i företagsbyggandet. Det är ett imponerande team vi har fått ihop på relativt kort tid och jag är väldigt stolt över att få vara en del av det. Nu när vi har teamet på plats kommer vi att kunna accelerera vår resa mot att tillföra mer solenergi i Sveriges energimix och på så sätt även bidra till minskad klimatpåverkan och en större biologisk mångfald”, säger Marcus Qviberg, VD på Sunna.

Sandra Tenggren

Sandra Tenggren, Hållbarhetsspecialist och jurist

Sandra Tenggren är vårt senaste tillskott i rollen som hållbarhetsspecialist och jurist, vilket kommer kunna bidra starkt till att Sunna ska kunna utveckla verksamheten framåt. Hon har lång erfarenhet som hållbarhetskonsult och juridisk utredare, samt har forskat inom klimatrisker och klimatanpassning på Stockholm Environment Institute. Hon är nyinflyttad till Duved och trivs allra bäst med snö och skidåkning både utförs och på tvären.

Gustaf Sundbüe, Affärsutvecklare

Gustaf Sundbüe

Gustaf Sundbüe började som trainee på Sunna under hans sista halvår av studier på Linköpings Universitet till civilingenjör inom energi och miljö, med masterinriktning mot industriell ekonomi. Sedan augusti har han flyttat till Åre och börjat arbeta på heltid som affärsutvecklare, med stort fokus på utredning av potentiella markområden, tillståndsansökningar samt projektutveckling. Gustaf har en bakgrund som orienterare på elitnivå vilket gör att hans förståelse för kartor är hög, en klar fördel för att hitta lämpliga platser att etablera storskalig solkraft.

Gabriella Edebo, Trainee

Gabriella Edebo

Gabriella Edebo studerar till energiingenjör på distans från Mittuniversitetet och jobbar sedan augusti parallellt med studierna hos oss på Sunna som trainee. I den rollen får hon chans att testa på samtliga områden inom vår verksamhet, där de mer tekniktunga delarna kring utformning, nätinkoppling och byggnation av kommande parker är det som verkar locka mest för stunden. Gabriella har även en bakgrund som skribent och webbredaktör, och har tagit ansvar för Sunnas externa kommunikation och uppdatering av hemsida.

Följ oss